Storm Ciara kunstmatig opgewekt om Ajax te helpen

Ciara, die momenteel over het land raast, is geen natuurlijke storm. Hij is kunstmatig opgewekt, zodat alle eredivisiewedstrijden van vandaag afgelast konden worden. Dat is allemaal gebeurd om het door blessures geplaagde Ajax in de kaart te spelen.

Onderschepte mailwisseling
Dit blijkt uit een onderschepte e-mailwisseling tussen Ajax, de KNVB en het KNMI. Ajax-directeur Edwin van der Sar nam kort voor het weekend contact op met beide koninklijke organisaties met de vraag of er een afgelasting mogelijk was. ,,Het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij te kampen hebben met veel blessures. Om te voorkomen dat wij averij oplopen tegen het bloeddorstige FC Utrecht, wil ik jullie verzoeken een afgelasting te faciliteren.”

Na overleg tussen alle partijen is ervoor gekozen om een groot aantal windmolens aan de kust op volle snelheid te laten draaien. Op die manier zouden ze als enorme ventilators fungeren. De gevolgen daarvan zijn inmiddels in het gehele land voelbaar. ,,In de nacht van zondag op maandag om 1.00 uur laten we de waaiers uitschakelen en zal het snel windstil worden. Succes nog in de competitie en we ontvangen graag een uitnodiging voor jullie kampioensfeest”, schrijft een KNMI-bestuurslid aan Van der Sar, met KNVB-voorzitter Just Spee in de cc.

Windmolens draaien op volle kracht, om te voorkomen dat Ajax op halve kracht aan de bak moest. Foto: Wikimedia CC/Gouwenaar

Storm van kritiek
De uitgelekte mail veroorzaakt grote commotie op social media. Fans van een andere club dan Ajax – en dat zijn er nogal wat – spreken er schande van. Sommigen noemen het weerinstituut spottend KNJI. Alle betrokken partijen zeggen te hopen dat de woedende storm van kritiek snel weer gaat liggen.

Deel dit artikel: