Straftraining voor spelers Gemert na bekerblamage


De werkgevers van de voetballers van Gemert-1 moeten het vandaag met een personeelslid minder doen. Na de blamerende bekeruitschakeling (0-4 verlies tegen Feyenoord) staat er namelijk een pittige straftraining op het menu. En alsof dat niet erg genoeg, zorgt de plaatselijke blaaskapel voor de muzikale omlijsting.

Onderschatting
De ochtend na de nederlaag heeft Gemert-coach Reinald Boeren nog steeds geen verklaring voor het gênante resultaat. ,,Van Feyenoord moet je natuurlijk altijd winnen. Zeker in ons eigen SolarUnie Stadion, waar we bijna onverslaanbaar zijn. Ik weet echt niet hoe het kan. Onderschatting? Dat is mogelijk, tegen Feyenoord. Maar toch mag dit een club als Gemert niet gebeuren.”

Boeren had een strijdplan bedacht, maar dat kon al snel bij het grof vuil. ,,De afspraak was dat we in het eerste kwartier twee keer zouden scoren, waarna we de wedstrijd rustig uit konden spelen. Met het oog op de kraker van zondag, thuis tegen Groene Ster, zou dat welkom zijn. Maar het bleef lang 0-0 en dan zie je dat die jonge honden van Feyenoord erin beginnen te geloven. Zeker toen ze, tegen alle verhoudingen in, ook nog scoorden.”

Reinald Boeren, duidelijk gebroken na de wanprestatie.

Spoken
Over het verdere verloop van de wedstrijd wil de oefenmeester het helemaal niet meer hebben. ,,Bij ons lukte niks, de blaaskapel op de tribune begon ineens te spelen en de rest is geschiedenis. Dat het zelfs nog 0-4 werd, doet enorm veel pijn. Je ziet wel: in de beker kan het spoken.”

De blaaskapel maakte de tragiek nog wat groter. Beeld: Fox Sports

Medisch wonder Berghuis
Boeren verwijt de tegenstander wel om smerige spelletjes te hebben gespeeld. ,,Tijdens de warming-up stapte Steven Berghuis ineens op het veld, terwijl iedereen dacht dat hij nog op de intensive care lag na de aanslag van zondag. Ik vermoed dat Giovanni van Bronckhorst dat bewust heeft gedaan om ons te intimideren. Zo van: wonderen zijn mogelijk, dus we kunnen ook best van jullie winnen.”

Vrijdag krijgen de Gemertenaren de tijd om hun zonden te overdenken. Boeren: ,,Er staat een pittige straftraining op het programma. En om de omvang van de schande te benadrukken, komt de blaaskapel tijdens die training spelen. Dat zal mijn falende spelers leren te verliezen van Feyenoord.”