Stroomstoring treft ook Amsterdam ArenA – duizenden fans te laat voor wedstrijd


Vele duizenden fans van Ajax moesten vanmiddag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen missen. Door de grote stroomstoring in Amsterdam-Zuidoost functioneerde de elektronische toegangscontrole niet, waardoor er opvallend veel lege plekken in het stadion waren.

Er waren zondagmiddag veel stoeltjes zichtbaar. Beeld: Freek Jansen/VI.nl

22 kilometer file
Door de storing ontstonden er lange rijen voor het stadion. Ook was er een file van 22 kilometer voor de afslag Amsterdam, omdat de wegen waren afgezet. Veel automobilisten besloten niet te wachten tot de problemen verholpen waren. Ze parkeerden hun auto op de vluchtstrook, klommen over de vangrail en legden de laatste kilometers van hun reis naar het stadion te voet af. ,,Ik heb al maanden uitgekeken naar deze topper en ik zal ‘m zien ook”, zei een supporter uit Heerlen.

Reizigers die de wedstrijd niet wilden missen wandelden de laatste kilometers. Beeld: NOS.nl

Lege stoeltjes
De gevolgen van de storing waren voor de tv-kijker goed zichtbaar: veel stoeltjes bleven onbezet. Gelukkig voor Ajax had het uitblijven van gezang, sfeeracties en massale fluitconcerten aan het adres van Hakim Ziyech geen negatief effect op hun prestaties. AZ werd namelijk met 3-0 verslagen.