Studio Voetbal door het stof: ‘Uitzending ná kerstborrel was vergissing’


Vier dronken mannen aan tafel en één vrouw die was aangeschoven terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Daarop werd de kijker van Studio Voetbal gisteravond getrakteerd. De keuze om het programma direct ná de jaarlijkse NOS-kerstborrel nog te maken, pakte niet bepaald gelukkig uit.

Glaasje drinken
De NOS kwam de ochtend na de chaotisch verlopen uitzending met een statement. ,,Door de overvolle agenda’s van al onze collega’s was het dit jaar een hele uitdaging om een datum voor onze kerstborrel te prikken. Uiteindelijk is gekozen voor zondagavond om 20.00 uur, net na het interessante deel van Studio Sport. Zo konden ook Studio Voetbal-presentator Tom Egbers en zijn tafelgasten een glaasje drinken. Helaas pakte dat verkeerd uit. We bieden de kijkers onze verontschuldigingen aan.”

Dat de Studio Voetbal-crew het niet bij één glaasje had gehouden, was duidelijk te zien. Sterker nog: tijdens de uitzending dronken de tafelgasten stevig door. Het resulteerde in een nogal warrige aflevering vol complottheorieën, onsamenhangende discussies en andere dronkenmanspraat. Al tijdens de uitzending regende het klachten op social media. ‘Het gaat helemaal niet over voetbal en dat is totale minachting voor de kijker!’, twitterde @FrankKramer1947 bijvoorbeeld.

Het was gezellig aan de stamtafel van Studio Voetbal. Beeld: NOS.nl

Vrouwelijke Ajax-supporter
Het opvallendste was de aanwezigheid van een vrouwelijke Ajax-supporter, ene Daphne Koster. ,,De aanwezigheid van mevrouw Koster was niet voorzien en niet gewenst”, verklaart de NOS. ,,Zij was een genodigde op de kerstborrel, maar liep vlak voor de uitzending begon de studio van Studio Voetbal in, ging aan tafel zitten en wilde niet meer weg. We hadden gehoopt dat niemand het zou merken.”

Kater
Tom Egbers kon maandagochtend niet inhoudelijk reageren op de uitzending van zondagavond: ,,Daarvoor moet ik eerst de aflevering terugzien, want ik kan me er niets meer van herinneren. Maar ik kan al wél verklappen dat ik er een enorme kater aan heb overhouden.”