Studio Voetbal beëindigt samenwerking met maker positief PSV-filmpje

Tekstschrijver en cabaretier Jan Beuving is vanmorgen door de redactie van Studio Voetbal aan de kant geschoven. Aanleiding is een videocolumn die Beuving voor de uitzending van gisteravond maakte, waarin hij stelt dat PSV de beste is. Volgens Studio Voetbal is hij daarmee véél te ver gegaan.

Ongeschreven wet
,,In ons programma geldt één ongeschreven wet: Ajax is de beste, ook als ze niet bovenaan staan”, aldus presentator Tom Egbers. ,,Door zich zó lovend over PSV uit te laten in een video van ruim één minuut, heeft Jan een loopje met die regel genomen. Het is een schande en voorlopig hoeven we hem niet meer te zien.”

Met het item ‘De Korte Corner’ ging Beuving véél te ver. Beeld: NOS

Arno Vermeulen: boos naar huis
Ook sidekick Pierre van Hooijdonk kon niet geloven wat hij zag. ,,PSV kan dan wel kampioen worden, maar de statistieken liegen niet. Ajax heeft het meeste balbezit en trekt volgens teletekst de meeste toeschouwers. Dat is veel belangrijker. Dat Jan Beuving dan durft te beweren dat PSV de beste is, komt ons imago van objectief voetbalprogramma niet ten goede.”

Arno Vermeulen, die gisteren te gast zou zijn, verscheen zelfs niet aan tafel. Toen hij het filmpje vlak vóór de uitzending te zien kreeg, vertrok hij boos uit de studio. Daarom waren er slechts drie studiogasten, in plaats van de gebruikelijke vier.

Spijt
Dader Beuving zegt spijt te hebben van zijn gruweldaad. ,,Ik wil het graag goedmaken en ben daarom bezig met een videoclip met daarin alle hoogtepunten van Ajax van dit seizoen. Die zal komende zondag in de laatste zes seconden van Studio Voetbal worden getoond.”

Deel dit artikel: