Supporters FC Twente hangen spandoek op bij stadion Helmond Sport: ‘Tot snel!’


De supporters van FC Twente kunnen kennelijk niet wachten tot ze elke vrijdagavond op pad mogen. Afgelopen nacht bezochten ze de stadions van een aantal Jupiler League-clubs, gewapend met spandoeken. Uit de tekst blijkt dat ze uitkijken naar de duels met onder meer Helmond Sport.

Mooie geste
Een medewerker van Helmond Sport trof het doek, met daarop de tekst ‘LEEDVERMAAK IS EEN GROTER COMPLIMENT DAN MEDELIJDEN TOT SNEL!’, aan toen hij het gras wilde maaien. ,,Een mooie geste om alvast contact met ons te leggen, hoewel we ook per e-mail prima bereikbaar zijn. De tekst vond ik sympathiek en de zinsopbouw goed. Wel is het onnodig dat alles in kapitalen is geschreven, maar dat verbaast met niet van Twente. In Enschede zijn de laatste jaren wel meer kapitale fouten gemaakt.”

Het doek aan het Lavans Stadion.

Positieve reacties
Niet alleen bij Helmond Sport werd er afgelopen nacht een doek opgehangen. Ook in Oss, Dordrecht, Volendam en bij FC Eindhoven hingen Enschedese fans een doek met dezelfde tekst op. De sportieve actie leidde tot positieve reacties uit het hele land. ,,Zo kort na de degradatie reiken ze hun nieuwe concurrenten al de hand. Een mooi charme-offensief!”, twitterde de neutrale analist Jan van Halst.

Ook PSV-aanvaller Luuk de Jong, groot geworden bij FC Twente, reageerde online op de ludieke actie: ,,Vrienden van FC Twente, kop omhoog en we zien elkaar binnenkort weer in Eindhoven. Tot snel op De Herdgang!”