Supporters geven Ajax heldenontvangst in Amsterdam


Naar schatting 507 supporters hebben de spelersbus van Ajax zondagavond met een erehaag onthaald. Daarmee gaven zij blijk van hun waardering voor de goede klassering van hun favorieten.

Volksfeest
Toen rond 20.30 uur de bus luid toeterend bij de Amsterdam ArenA arriveerde, ontstond er een waar volksfeest op straat. Vele uitzinnige fans zongen het clublied en gooiden – volgens goed Amsterdams gebruik – vuurwerk naar hun favorieten. ,,Wij zijn Ajax, wij zijn bijna de beste”, klonk het uit de kelen van honderden blije mensen.

Feestelijke taferelen in de hoofdstad. Foto: ajaxlife.nl

Feestelijke taferelen in de hoofdstad. Foto: ajaxlife.nl

Trots
Toen de bus bijna tot stilstand was gekomen, stapte de zichtbaar trotse Ajax-directeur Edwin van der Sar uit de bus. ,,Met de 3-0 nederlaag van vanmiddag hebben we een grote stap gezet richting de tweede plaats. Dat wordt de vierde tweede plek op rij, en daar zijn we met zijn allen best wel trots op. Bedankt allemaal!”, zei de goedgemutste ex-keeper.

Rondvaart
De komende week wordt het mooie resultaat van de godenzonen nog uitgebreid gevierd. Morgen vaart de selectie door de Amsterdamse grachten, daarna is er een huldiging op de immer sfeervolle parkeerplaats P2. Vanwege de verwachte drukte adviseert de gemeente Amsterdam bezoekers om maar gewoon met de auto te komen.