Supporters geven Feyenoord heldenontvangst na nieuw debacle


Enkele honderden fans hebben de spelers van Feyenoord zaterdagnacht als helden onthaald. Zij staken vuurwerk af en zongen het clublied om daarmee te vieren dat hun club, na een uitzonderlijk seizoen, weer vertrouwd presteert.

Spontaan volksfeest
Na de gênante remise tegen laagvlieger Roda JC, zaterdagavond, staat Feyenoord weer met beide benen op een vertrouwde vijfde plaats op de ranglijst. De 1-1 tegen de Limburgse degradatiekandidaat leidde dan ook tot een spontaan volksfeest bij stadion De Kuip. Supporters staken vuurwerk af en zongen voetballiederen, waaronder het clublied.

Feest bij De Kuip. Foto: De Feijenoorder

Vreemd seizoen
Supporter Ronald van Esdonk is blij dat er, na een jaar waarin Feyenoord kampioen werd, weer reden is om op zijn club neer te kijken. ,,Vorig seizoen was vreemd. We wonnen ineens bijna alles en gedroegen ons voorbeeldig in het buitenland. Het was moeilijk om daarmee om te gaan.”

Volgens Van Esdonk is alles nu weer bij het oude. ,,Ik word op maandagochtend weer gewoon belachelijk gemaakt door mijn collega’s die níét voor Feyenoord zijn. En dat zijn er nogal wat, want ik werk in Eindhoven. Ik kan weer cynisch doen over mijn club en dat voelt lekker: ouderwets en vertrouwd. Het is net of de klok is teruggezet.”

Van Bronckhorst: trots
Trainer Giovanni van Bronckhorst, die de bus onder een luid applaus verliet, sprak de menigte kort toe: ,,Ik ben er trots op dat jullie, na een Feyenoord-onwaardig seizoen, als één collectief achter ons zijn blijven staan. Dat werkt inspirerend. Ik beloof jullie dat Feyenoord dit seizoen ook nog regelmatig als één collectief achter zal staan.”