Suzan blaast huwelijk met Freek alweer af: ‘Wist niet dat hij zulke slappe muziek maakte’

Het voorgenomen sprookjeshuwelijk tussen Suzan en Freek is alweer van de baan. De twee zouden elkaar het jawoord geven, maar Suzan zegt alweer op haar voormalige verloofde te zijn uitgekeken nadat ze ontdekte dat hij in het dagelijks leven Sky Radio-muziek maakt.

Suzan (30, achternaam onbekend): ,,Ik ben al een hele tijd samen met Freek. Toen ik zestien was, raakte ik met hem aan de praat bij een metalfestival. We kregen snel een relatie en bezochten door de jaren heen talloze concerten. Anthrax, Soulfly, System of a Down, Slipknot, noem maar op. Hij heeft me nooit verteld dat hij zelf ook muziek, al dekt die term de lading niet helemaal, maakt. Maar goed, ik heb er ook nooit naar gevraagd.”

Suzan (links) en Freek in betere tijden. Bron: Wikimedia CC/Martina Fagel (CC-BY-SA 4.0)

Instemmend geknikt

Kort geleden ging Freek (29) op zijn knieën, vertelt Suzan. “Dat was bij het optreden van Metallica op Pinkpop. Door de harde muziek hoorde ik niet wat hij eigenlijk zei. Ik dacht dat hij vroeg of ik nog een biertje lustte. Daarom heb ik instemmend geknikt. Toen hij later vertelde dat het een aanzoek was en een ring uit zijn zak haalde, heb ik het maar laten gaan. Waarom ook niet? We hebben het leuk samen en houden van dezelfde muziek, dacht ik.”

Zoetsappig duet

Helaas voor de bruidegom-to-be veranderde dat. ,,Vanmorgen (dinsdag, red.) bij het ontbijt liet hij me een nummer van zichzelf horen. Een zoetsappig duet met een of andere zangeres, iets met een blauwe dag. Nou, onze verloving bleef daardoor ook beperkt tot een blauwe maandag. Ik zei: ‘Freek, ik weet niet wat jij in je schild voert, maar ik trek mijn jawoord hierbij in.’ Zo zijn we niet getrouwd, en dat gaat dus ook niet gebeuren”, meldt de geschrokken Suzan.

Vrienden blijven

Freek reageert teleurgesteld op het besluit van Suzan. “Het is jammer dat het zo gelopen is, maar ik wilde open kaart spelen en eerlijk bekennen dat ik ooit muziek heb gemaakt waar ik niet trots op ben. Hopelijk kunnen we wel vrienden blijven.” Dat laatste is volgens Suzan prima mogelijk. “Ik heb nooit gezegd dat ik een punt wil zetten achter onze relatie. We gaan alleen niet trouwen. Stel je voor dat hij zou gaan zingen op onze bruiloft. Dan wordt het niet bepaald de mooiste dag van mijn leven.”

Deel dit artikel: