Sympathiek: Max Verstappen stopt voor tribune met Nederlandse fans


Na de Grand Prix van België is de populariteit van Max Verstappen zo mogelijk tot nóg grotere hoogte gestegen. De Nederlandse coureur stopte in de achtste ronde om de massaal naar Spa Francorchamps afgereisde fans te groeten.

Ondankbaar
,,Die mensen hebben speciaal voor mij urenlang in de auto gezeten”, zei de 19-jarige Nederlander. ,,Dan is het wat ondankbaar om er met meer dan driehonderd kilometer per uur voorbij te scheuren. Ik heb besloten om mijn zeer betrouwbare auto pal voor de oranje gekleurde tribune te parkeren, uit te stappen en mijn fans te begroeten.”

Max Verstappen stopt om zijn supporters te groeten.

Voor de drukte thuis
Het uitzinnige publiek kon de sympathieke actie van de Red Bull Racing-coureur zichtbaar waarderen. Niet lang daarna stapte de Limburger in zijn auto om huiswaarts te keren. Verstappen: ,,Hopelijk ben ik de drukte voor. Als ik de hele race had uitgereden, was ik ongetwijfeld in de Verstappenfile beland. En ik heb dit jaar al lang genoeg stilgestaan.”