Te vroeg vlaggend model snapt ophef niet: ‘Het was zuiver buitenspel’


De Grand Prix van Canada kreeg zondag een verrassend staartje. Het Canadese model Winnie Harlow zwaaide al met de finishvlag terwijl er nog een ronde geracet moest worden. Maar zelf is ze zich van geen kwaad bewust.

Niet te vroeg
,,Ik weet dat bepaalde mensen vinden dat ik te vroeg vlagde, maar daar ben ik het niet mee eens. Het was namelijk zuiver buitenspel. De auto met rugnummer 33 (Max Verstappen, red.) bevond zich op het moment dat de bel voor de laatste rond gespeeld werd tussen zijn teamgenoot en de verdedigende Mercedes. Duidelijker wordt het niet”, antwoordde Harlow op de vraag van de altijd kritische journalist Jack Plooij.

Daniel Riccardo komt over de finish, maar Max Verstappen (niet in beeld) reed buitenspel. Beeld: Ziggo Sports

Close
Verstappens teambaas Christian Horner zag het aanvankelijk anders en mopperde over de boordradio over de beslissing. Maar nadat de Brit de videobeelden bekeek, kon hij niet anders dan Harlow gelijk geven. ,,Het was close, maar ze heeft inderdaad gelijk. Jammer, anders had Max misschien nog tweede kunnen worden.”

Met haar goede optreden in Canada heeft Harlow zich in de kijker gevlagd bij voetbalbond FIFA. Komende vrijdag mag ze als grensrechter aantreden bij de poulewedstrijd Portugal – Spanje. Het supermodel kijkt ernaar uit: ,,Ronaldo ken ik nog uit het modellenwereldje. Ik hoop dat hij scherper is dan Max Verstappen en niet buitenspel loopt, want anders gaat mijn finishvlag onherroepelijk omhoog!”