Tegenvallende Robert Gesink ontdekt per toeval versnellingen op fiets


Hij won vandaag geen etappe, maar toch is Robert Gesink de morele winnaar van de dag. De Nederlandse nummer 91 van het algemeen klassement ontdekte na de finish per toeval dat zijn fiets is uitgerust met versnellingen. Gesink en zijn teamgenoten reageren verbaasd.

Pookje
De 31-jarige wielrenner van Team LottoNL-Jumbo ontdekte het schakelmechanisme op zijn peperdure Bianchi per toeval. ,,Ik was net afgestapt en wilde mijn fiets aan de mecanicien overhandigen. Ik bleef met mijn mouw achtereen pookje bij het stuur haken en hoorde bij het wiel iets ratelen. Toen zag ik al snel dat ik de fiets in een andere versnelling had gezet.”

Wonder
De verbaasde Gesink trommelde direct zijn – al gefinishte – ploegmaten uit de bus om het wonder te komen aanschouwen, waaronder Jos van Emden. ,,Ik had er geen idee van dat er voor deze Tour versnellingen op Roberts fiets waren gemonteerd.Remmen zitten er overduidelijk wél op, anders verlies je geen tien minuten op de winnaar”, aldus de vrolijke tijdritspecialist.

Robert Gesink is dolgelukkig na zijn ontdekking. Beeld: Tour du Jour

Schakelen
Of hij zijn versnellingen de komende weken ook daadwerkelijk gaat gebruiken, durfde Gesink nog niet te zeggen. ,,Daarvoor moet ik  eerst even met de ploegleider schakelen.”