Telegraaf-journalist Valentijn Driessen schrijft rectificatie: ‘Zoon van Halsema kun je gerust laten schieten’

De Telegraaf ligt onder vuur na een publicatie over de zoon van Femke Halsema, maar de krant zet een bijzondere troef in om de schade te beperken. Het dagblad heeft woensdagmiddag een rectificatie geplaatst, geschreven door niemand minder dan sportredacteur Valentijn Driessen.

Aanvankelijk schreef de soms best betrouwbare krant dat de 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester een gewapende inbraak had gepleegd. Nu blijkt dat het waarschijnlijk allemaal wel meeviel met het gevaar, is De Telegraaf dan ook niet te beroerd om de misser toe te geven. In de rectificatie staat onder meer het volgende:

Die zoon van Femke Halsema kun je rustig alleen voor een willekeurige burger of politieagent zetten. En je kunt hem gerust laten schieten, zelfs al zou hij in het bezit zijn van een wapen. Hij schiet namelijk toch nooit. En als hij al ooit schiet, is het nooit raak. Het is een soort Lucas Moura. Die jongen is echt niet zo gevaarlijk als eerder werd beweerd, ook door ons. Hij produceert voornamelijk missers. Wat dat betreft zou hij best voor De Telegraaf kunnen werken.

Valentijn Driessen kreeg de schone taak om de misser goed te praten. Beeld: YouTube/VTBL

Sportief
Burgermoeder Halsema noemt de rectificatie van De Telegraaf buitengewoon sportief. Lezers van De Telegraaf vinden het plaatsen van de rectificatie echter not done. ,,Als ik een krant wil lezen die rekening houdt met de feiten, koop ik De Volkskrant wel”, schrijft een boze lezer op Facebook.

Deel dit artikel: