Teletekst plat na overwinning Ajax – enorme belangstelling voor zeldzaam verschijnsel op pagina 819

NOS Teletekst is woensdagavond laat enige tijd onbereikbaar geweest. Dat kwam vermoedelijk door Ajaxsupporters die in groten getale op pagina 819 wilden genieten van een uniek verschijnsel: hun club die de ranglijst aanvoert na de 2-5 overwinning op Emmen.

Offline
,,Kort na 22.30 uur werd onze teletekstservice massaal bezocht”, vertelt een medewerker van de NOS. ,,Vooral op pagina 819, de stand van de eredivisie, was het een drukte van belang; dat paginanummer werd enkele honderdduizenden keren ingetoetst. De server van teletekst is niet berekend op zoveel verkeer, waardoor we een tijdje offline waren.”

Teletekstsupporters bezochten massaal pagina 819. Kort na het nemen van deze foto ging teletekst offline.

Niet eerder zo druk
Volgens de NOS is het nooit eerder zo druk geweest op het medium. ,,Maar het is wel te verklaren. Dat Ajax de eerste plaats bezet, is natuurlijk een zeldzame gebeurtenis. De laatste keer dat dat gebeurde, was NOS Teletekst er zelfs nog niet eens. Het is dus logisch dat mensen dat met eigen ogen willen zien en foto’s of screenshots van het fenomeen op social media posten.”

Belangstellenden die een glimp willen opvangen van de bijzondere rangschikking, hebben daarvoor nog tot donderdagavond rond 20.30 uur de tijd. Na afloop van de wedstrijd PSV – PEC Zwolle bezet PSV vermoedelijk weer de eerste positie en is de situatie weer vertrouwd.

Deel dit artikel: