Teleurgestelde Feyenoordfans richten ravage aan in Rome

Gedesillusioneerde fans van Feyenoord hebben na de verloren Europa Leaguewedstrijd tegen AS Roma een spoor van vernielingen achtergelaten in Rome. Vooral het Olympisch Stadion moest het ontgelden.

De olijven waren zuur voor de koploper van de eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot had lange tijd uitzicht op het bereiken van de halve finale, maar na verlenging stond Feyenoord met lege handen. Na 120 minuten voetbal gaf het scorebord 4-1 aan, waardoor Feyenoord dit seizoen nog slechts uitzicht heeft op één schamele prijs: de landstitel.

Frustratie

Meegereisde Rotterdamse fans staken hun frustratie niet onder stoelen of banken en leefden zich uit op de weerloze, hypermoderne voetbaltempel. Ze braken de buitenmuren van het stadion grotendeels af. Ook de stoeltjes zijn allemaal van de tribune gesloopt en van het speelveld is ook weinig meer over.

De thuishaven van AS Roma is ernstig toegetakeld. Foto: Diliff, CC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons

Met de grond gelijk maken

Roberto Gualtieri, burgemeester van Rome, spreekt van een catastrofe. ,,Het stadion van AS Roma trok dagelijks vele duizenden toeristen. Er zit waarschijnlijk niets anders op dan het stadion met de grond gelijk te maken. Niemand zit te wachten op een gedeeltelijk verwoest stadion, midden in een historische stad. ”

Deel dit artikel: