Teleurgestelde man weigert grasmat Kuip te verlaten na bekerfinale


De Rotterdamse politie heeft maandagochtend bij De Kuip een 25-jarige man aangehouden. Hij had de nacht in het stadion doorgebracht en weigerde het speelveld te verlaten. Mede dankzij verslaggever Joep Schreuder kon de man uiteindelijk toch worden aangehouden.

Met gebogen hoofd op het veld
,,Zondagnacht zagen we op camerabeelden dat er iemand met gebogen hoofd op het veld zat, terwijl het stadion verder al helemaal leeg was. We hebben de beveiliging van het stadion daarover ingelicht en zij zijn gaan kijken, maar slaagden er niet in de man van het veld te krijgen. Daarom zijn wij vanochtend vroeg uitgerukt”, verklaart de Rotterdamse politie maandagochtend.

De verdachte man. Foto: twitter.com/tib1969

Vuurwerk en Lee Towers
Omdat ook agenten er aanvankelijk niet in slaagden om de man, die was gehuld in een witte badjas, van het veld te krijgen, werd volgens de politie grover geschut gebruikt. ,,Eerst hebben we vuurwerk dat niet was afgegaan aangestoken en naar de man gegooid. Daarna hebben we de stadionbeveiliging gevraagd om een half uur durende medley van Lee Towers op te zetten. Toen ook dat niet hielp, hebben we besloten om de herhaling van de bekerfinale te vertonen op de grote schermen, maar ook dat bleef zonder gevolg. Door NOS-verslaggever Joep Schreuder met een microfoon en een waslijst suggestieve vragen op hem af te sturen, is hij uiteindelijk toch richting uitgang vertrokken. Daar konden we hem aanhouden.”

Wout Weghorst
Het duurde niet lang tot de man geïdentificeerd werd. Het bleek te gaan om de 25-jarige AZ- en Oranjespeler Wout Weghorst. Over het motief van zijn daad tast de politie nog in het duister: ,,Hij was vanochtend nog té hevig geëmotioneerd over het verliezen van de finale om een verklaring af te kunnen leggen.”