Ten Hag geeft spelers rust tegen Standard Luik met oog op belangrijke wedstrijd tegen VVV


Ajax treedt morgenavond in een B-formatie aan tegen Standard Luik. Coach Erik ten Hag geeft onder meer sterspelers Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Daley Blind rust, met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo.

Bijkomen van WK
,,Ze hebben de wedstrijd tegen Heracles nog in de benen”, zei Ten Hag maandag. ,,Bovendien hebben Dusan en Hakim een WK gespeeld. Klaas-Jan en Daley trouwens ook, in 2014. Daar moeten ze van bijkomen om te zorgen dat ze zaterdagavond tegen VVV fit aan de aftrap verschijnen. Dat duel draait écht ergens om; als we VVV verslaan komen we op gelijke hoogte.”

De rustige Ten Hag na de heenwedstrijd. Beeld: YouTube/Veronica Inside

Sierhuis in de spits
Kaj Sierhuis start morgenavond in de spits. De immens creatieve Siem de Jong zwerft in een vrije rol om hem heen, derde keeper Kostas Lamprou verdedigt het doel en het 18-jarige talent Mitchell Bakker debuteert achterin. De jongeling is gematigd enthousiast: ,,Liever had ik in een belangrijke wedstrijd gedebuteerd in Ajax-1. Dit is natuurlijk maar een veredeld oefenpotje. Tegen VVV gaat het om de knikkers.”

Ajax-directeur Edwin van der Sar overweegt het voorbeeld van de oefenmeester te volgen: ,,Mochten we morgen verliezen, dan overweeg ik Erik ten Hag voor onbepaalde tijd rust te geven.”