Ten Hag zet Blind uit selectie na weigeren invalbeurt – verdediger hint op vertrek


Ajax won woensdagavond eenvoudig van Sturm Graz, maar na afloop ging het vooral over het akkefietje tussen coach Erik ten Hag en reservespeler Daley Blind. Laatstgenoemde had geen zin in een invalbeurt van een paar minuten en weigerde van de bank te komen. Als straf moet Blind de selectie van Ajax verlaten.

Geen trek in invalbeurt
Met nog een paar minuten op de stadionklok en een 2-0 stand vroeg Ten Hag Blind zijn teenslippers uit te doen en zich klaar te maken voor een invalbeurt. Daar had Blind, 54-voudig international, duidelijk geen trek in. Daarom speelde Ajax de laatste minuten van het duel maar met tien man.

Ten Hag was na afloop duidelijk not amused. ,,Ik wilde Daley belonen. Hij heeft zich de laatste dagen goed ingezet, ondanks een gebrek aan speeltijd. Maar hij vond het kennelijk niet noodzakelijk om in te vallen. Nou, dan vind ik het niet noodzakelijk dat hij nog deel uitmaakt van onze selectie. Voorlopig traint en speelt hij bij Jong Ajax.”

Blind (tweede van rechts) in een onderonsje met Dusan Tadic. Beeld: Fox Sports

Vertrek bij Ajax
Blind was een andere mening toegegaan. ,,Een speler met mijn staat van dienst verdient meer krediet. Ik heb meer dan vijftig interlands achter mijn naam staan, maar toch laat Ten Hag mij verpieteren op de bank. Hij heeft me nog geen minuut speeltijd gegeven. Dat is belachelijk; ik heb wedstrijdritme nodig om me in de kijker te spelen bij de bondscoach. Als ik die hier niet krijg, sluit ik een vertrek niet uit. De transfermarkt is nog ruim een maand geopend.”

Blind liep zelfs al voorzichtig vooruit op een breuk met Ajax. ,,Als we er niet uitkomen, ga ik. Dan zou ik best eens in de Premier League willen spelen. Bij Manchester United of zo. Daar laten ze een speler met mijn kwaliteiten echt niet op de bank zitten.”