Terrassen vannacht één uurtje open – cafés mogen tussen 2.00 en 3.00 uur gasten ontvangen

Onverwacht goed nieuws voor horeca-uitbaters en hun doorgaans dorstige stamgasten: vannacht mogen de terrassen een uurtje open. In de nacht van zaterdag op zondag is het tussen 2.00 uur en 3.00 uur toegestaan om buiten gasten te bedienen. Dat maakte demissionair premier Rutte zaterdagmiddag bekend.

,,De horeca krijgt harde klappen”, zei Rutte op een ingelast persmoment. ,,Daarom mogen de cafés vannacht een uurtje open, om ze even wat lucht te geven. Niet te lang: van 2.00 uur tot stipt 3.00 uur. Daarna moeten alle terrassen weer leeg zijn. Je moet het zien als een soort van experiment. We hopen dat de kroegbazen het kunnen waarderen.”

De cafés mogen vannacht een uurtje open. Foto: Pixabay/Skitterphoto

Geen avondklok

Bij wijze van uitzondering wordt er vannacht dan ook niet gehandhaafd op naleving van de avondklok, aldus de minister-president. ,,De zomertijd gaat al in en we zijn bang dat het anders te verwarrend wordt. Tussen twee en drie zullen er geen boetes worden uitgedeeld. Maar van 3.00 uur tot 4.30 uur gelden weer gewoon de normale regels. Mocht je om 3.00 uur buiten zijn, dan is het dus zaak om snel naar een positie elders te gaan. Bij voorkeur een positie thuis.”

Deel dit artikel: