Welke muziek moet ik draaien na een doelpunt? Veelgestelde vragen over thuis voetbal kijken

Het gisteren naar buiten gebrachte voetbalkijkadvies roept nogal wat vragen op onder voetbalsupporters die op hun thuistribune naar een spannende match willen kijken. Daarom heeft de Rijksoverheid een aantal veelgestelde vragen (en gelukkig ook antwoorden daarop) gepubliceerd, om fans extra houvast te geven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het veelgeprezen thuiskijkadvies van de Rijksoverheid.

Ik drink nooit bier uit een glas. Hoe kan ik het dan markeren?

U kunt dit oplossen door uw enige bezoeker bier van een ander merk te serveren. Kiest u in dat geval niet voor Amstel, want dan bestaat de kans dat u de toekomstige wedstrijden zonder bezoekende fan moet kijken.

Ik heb klachten. Mag ik dan toch met een bezoeker voetbal kijken?

Indien uw klachten corona-gerelateerd zijn, liever niet. Als uw klachten worden veroorzaakt door het spel van uw favoriete club, mag het in principe.

Mag ik, na de invoering van de avondklok, een bezoeker ontvangen om samen een voetbalwedstrijd te kijken? Veel wedstrijden zijn namelijk ’s avonds.

Dat ligt aan de situatie. Als uw bezoeker een aangelijnde hond meeneemt, mag het sowieso. Let wel: op een te laat ingezette teckel volgt doorgaans een gele of zelfs rode kaart.

Mijn bezoeker heeft geen hond. Mag hij dan ’s avonds toch komen kijken?

Wanneer u supporter van FC Den Bosch bent, wel. In dat geval bent u namelijk hulpbehoevend.

Ik mag graag een ratel gebruiken om na een doelpunt of gunstige VAR-beslissing mijn vreugde te uiten. Welke kant moet ik die op ratelen?

Dat mag u zelf weten. Op het noordelijk halfrond zal de ratel neigen om met de klok mee te draaien, maar kiest u vooral wat goed en comfortabel voelt.

Stel, mijn favoriete club scoort en ik wil een muzieknummer draaien. Welke muziek mag wel/niet?

Het draaien van muziek werkt sfeerverhogend, maar meezingen is uit den boze. Zet u dus muziek op die daartoe niet uitnodigt. Gebruik dus bij voorkeur instrumentale muziek (bijvoorbeeld Mozart of Vivaldi), muziek met onverstaanbare zang (bijvoorbeeld Frank Boeijen of Kensington) of k*tmuziek (Lil’ Kleine of Lange Frans).

Ik heb geen thuistribune. Hoe kan ik dit oplossen?

De betere aannemer bij u om de hoek is u graag van dienst. Mocht hij dit klusje zwart klaren, is het wel van belang dat hij vóór 21.00 uur weer thuis is. Of dus aan aangelijnde hulphond meeneemt naar het karwei.

Ik wil zaterdag met een vriend naar PSV-RKC kijken, maar die wedstrijd begint pas om 20.00 uur. Hoe los ik dit op? Mijn bezoeker is hondloos.

Daar heeft de KNVB aan gedacht. Alleen de eerste helften van de wedstrijden van PSV zijn het aankijken waard, dus als uw bezoeker direct na het rustsignaal vertrekt, is er niets aan de hand.

Mocht mijn bezoeker nou net iets te laat van straat zijn na een wedstrijd, wordt hij dan meteen bestraft?

De VAR zal bepalen of hij om 21.00 uur volledig over de drempel van zijn woning was. In de eerste week kunt u op enige coulance rekenen. Daartoe zet de Rijksoverheid Bas Nijhuis in; hij ziet overtredingen en misdrijven graag door de vingers.

Deel dit artikel: