Tienduizenden Ajax-fans spontaan naar ArenA na aankoop derde keeper Lamprou


Ajax heeft de felbegeerde derde keeper binnen, en dat willen ze in Amsterdam weten ook. Nadat de club bekendmaakte dat Kostas Lamprou komend seizoen op de bank of tribune zit, kwamen tienduizenden fans spontaan naar de ArenA om de komst van de Griekse goalie te vieren.

Strategische zet
Lamprou, vorig jaar stond hij nog onder contract bij satellietclub Willem II, geldt als een betrouwbaar keeper. Bovendien zat Ajax ernstig om een keeper verlegen; met André Onana en Benjamin van Leer hadden de Amsterdammers er nog maar twee. ,,Een belangrijke strategische zet van me”, zei technisch directeur Marc Overmars dan ook. ,,Ik hoop deze maand nog een vierde en vijfde keeper te presenteren en dan kan het seizoen wat mij betreft wel beginnen.”

Groot podium in ArenA
Niet alleen Overmars is enthousiast over de aankoop. Kort nadat Ajax de komst van Lamprou (1,76 meter) bekendmaakte, kwamen tienduizenden supporters spontaan naar de Amsterdam ArenA om het goede nieuws te vieren. Even werd gehoopt dat Lamprou daar ook aan de fans getoond zou worden. ,,Er stond een imposant podium inclusief catwalk in het stadion”, vertelt fan Will Schuts. ,,Helaas was dat niet voor Kostas. Dat is een teleurstelling, maar we zullen hem komend seizoen nog vaak zat in actie zien tijdens de warming-up of in de rust.”

Ajax-fans vieren de aankoop van Lamprou. Foto: twitter.com/paulloonstra

Liederen
Ondanks de afwezigheid van kersverse godenzoon Lamprou zat de stemming er zondagavond uitstekend in. De blijdschap over het strikken van de doelverdediger werd door middel van liederen geuit. Zo zongen de aanwezigen massaal over een ‘Beautiful Day’. Een klein deel van de fanschare was evenwel kritisch over het uitblijven van een linksback, en lieten die onvrede door het zingen van ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’ blijken.