Tienduizenden Nijmegenaren op de been voor huldiging penaltyheld Jasper Cillessen

Eerste paasdag of niet; Nijmegen liep vanmiddag massaal uit om Jasper Cillessen te eren. De keeper stopte gisteren voor het eerst in zijn leven een penalty en dat werd gevierd met een massale huldiging, gevolgd door een rondvaart door Europa.

Tegen PSV, zaterdag, deed de geliefde goalie wat velen onmogelijk achtten: hij stopte de inzet van Luuk de Jong vanaf elf meter. “Luuk hielp me wel een klein beetje”, weet Cillessen. “Hij hield zijn ogen dicht toen hij schoot en verklapte van tevoren in welke hoek hij zou schieten, namelijk geen enkele hoek en ook nog lekker halfhoog. Maar dan nóg, hè? Je moet wel precies op die plek liggen, op het juiste moment. Dat is me gelukt en dat is pure klasse.”

Nijmegen viert feest. Beeld: Omroep Gelderland

Elf van de honderd

Nijmegen gunde Cillessen zijn succes. NEC had een podium en verschillende artiesten voor de keeper geregeld. Tienduizenden fans van de club kwamen daar zondagmiddag op af en feestten alsof NEC zojuist de Champions League had gewonnen.

De feestvreugde bereikte een hoogtepunt toen de charismatische doelverdediger de microfoon uit de handen van de helaas opgetrommelde Marco Schuitmaker greep. “Iedereen heeft me uitgelachen; jullie ook. Dit is mijn wraak. Ik pak gemiddeld elf procent, ofwel elf van de honderd penalty’s. Na negentig penalty’s tegen staat de teller keurig op één, dus ik kan vast verklappen dat ik de volgende tien pingels stop.”

Penaltykiller Jasper Cillessen (links) viert een feestje met zijn ploegmaten. Beeld: Omroep Gelderland/Carlo Bruil Fotografie – https://www.flickr.com/photos/131306819@N08/53493777654/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=144812147

Rondvaart

Na het feestelijke programma stapte Cillessen de rondvaartboot op. Via de Waal en Biesbosch voert de route Cillessen en zijn gevolg naar het eindpunt: de Golf van Biskaje. Verwacht wordt dat honderdduizenden fans vanaf de kade proberen een glimp van Jasper Cillessen op te vangen. De festiviteiten zijn live vanaf de boot te volgen op ESPN.

Deel dit artikel: