Toch prijs voor Max Verstappen: Limburger uitgeroepen tot meest strijdlustige coureur


Max Verstappen heeft toch een hoofdprijs overgehouden aan de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander werd uitgeroepen tot meest strijdlustige coureur. Hij ontving de prijs uit handen van zijn vader.

Aanvalslust belonen
De Jos Verstappen Award – zo heet de prijs – werd voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 uitgereikt. ,,We willen aanvalslust daarmee belonen en hopen dat de deelnemers zich wat vaker aan spectaculaire inhaalmanoeuvres wagen. We hebben de prijs naar Jos Verstappen vernoemd; hij was iemand die in en zelfs na zijn carrière altijd bleef knokken”, aldus de FIA.

Duwpartij
Max Verstappen had wel oren naar die prijs. In de race werkte hij zich snel op naar de koppositie. Door een dronkenmansactie van achterblijver Esteban Ocon kwam de Red Bull Racing-coureur niet als eerste over de de finish, maar met een duwpartij na afloop stelde Verstappen de winst van de award alsnog veilig.

Max Verstappen stelt de prijs veilig.

Max Verstappen stelt de prijs veilig.

Keep pushing
,,Deze prijs maakt het mislopen van de winst wel een beetje goed”, zei de runner-up na afloop tegen de altijd kritische Ziggo Sport-verslaggever Jack Plooij. ,,Maar ik heb Ocon na de race niet geduwd omdat ik de Jos Verstappen Award wilde winnen. Ik volgde gewoon de orders die ik over de teamradio ontving op. Wat ze zeiden? Keep pushing, Max!