Toeter Jan naar Galatasaray na kritiek: ‘In Turkije wordt mijn getoeter wél gewaardeerd’

Toeter Jan zal na dit seizoen niet meer te zien – en vooral te horen – zijn in Eindhoven. De bekende voetbalsupporter verkast naar de Turkse competitie, waar getoeter wél op waarde geschat wordt. Galatasaray neemt hem transfervrij over van FC Eindhoven.

Kritiek
Tijdens de bekerwedstrijd FC Eindhoven – FC Utrecht was er één man waarover het vaker ging dan over Jeroen Zoet: Toeter Jan. De supporter toetert al langer dan hij kan praten en wordt als Brabants voetbalerfgoed beschouwd. Dat ontging veel mensen alleen, omdat de wedstrijden van FC Eindhoven niet allemaal live worden uitgezonden. Het luidruchtige getoeter leverde de goedaardige fan veel kritiek van beroepsklagers op, onder meer van de zeer geliefde NOS-verslaggever Andy Houtkamp.

Houtkamp klaagde overigens ook over aanhoudend irritant getoeter tijdens Fortuna Sittard – Feyenoord, maar dat bleek de misthoorn te zijn.

Basisplaats
Maar Toeter Jan – die zijn muzikale basis op het Conservatorium legde – viel ook in positieve zin op, vertelt hij zelf. ,,De wedstrijd is ook in Turkije live uitgezonden. En daar wordt mijn getoeter gelukkig wél gewaardeerd. Galatasaray biedt mij een basisplaats aan achter het doel. En na gewonnen wedstrijden rijdt de voorzitter mij door de stad, waar ik al toeterend bij zal dragen aan een geslaagde derde helft op de lokale rotondes en wegen. Dat is een aanbod waar ik onmogelijk nee tegen kan zeggen.”

Toeter Jan in het Jan Louwers Stadion. Beeld: EDTV

Nieuwe naam
Toeter Jan zal in Istanbul Tüter Jan genoemd worden. Zelf ziet de muzikant die nieuwe artiestennaam wel zitten: ,,De eerste twee puntjes zijn al meteen binnen.”

Deel dit artikel: