Toto wijzigt bandnaam na nieuwe woede-uitbarsting Toto Wolff

Na bijna 45 jaar onder dezelfde naam te hebben opgetreden, neemt Toto afscheid van de vertrouwde bandnaam. De leden van de Amerikaanse rockformatie willen niet geassocieerd worden met Toto Wolff, de agressieve baas van het Mercedes F1-team.

Toto Wolff was lange tijd een sympathieke verschijning in het paddock, maar de laatste weken heeft zijn imago een grotere deuk gekregen dan de Williams van coureur Nicholas Latifi zondag in Abu Dhabi. Vooral de manier waarop hij op de teamradio tekeerging tegen de wedstrijdleiding zorgde voor weerstand van het publiek.

Toto is klaar met Wolff. Foto: Wikimedia CC/Tore Sætre 

Psychopaat

Ook de rockveteranen van Toto zagen dat. ,,Formule 1 is zéér populair in Amerika en wij volgen alle wedstrijden. We zagen ook dat Toto Wolff zich als een psychopaat gedroeg. Daar willen wij niet mee in verband gebracht worden, vandaar dat we voor een naamswijziging kiezen”, vertelt zanger en gitarist Steve Lukather.

Koning Toto

Volgens de muzikant overwoog Toto al eerder een verandering van bandnaam. ,,Toen die reclame van Koning Toto op televisie kwam, met die Andy van der Meijde en de broertjes Van de Kerkhof, waren we ook behoorlijk in verlegenheid gebracht. Maar daar zat nog iets van een knipoog is. Die Wolff is bloedserieus en gevaarlijker dan de gelijknamige diersoort. Dat gaf de doorslag.”

De legendarische band heeft nog geen nieuwe naam. Lukather: ,,We willen een goede naam en we nemen de tijd om die te vinden. Tot die tijd zullen we optreden als Band Without Name, kortweg BWN.”

Deel dit artikel: