Trainer FC Dinamo Tbilisi laat spelers naar huis wandelen na blamage tegen Feyenoord

Heb je respect voor mensen die de Nijmeegse Vierdaagse of de camino naar Santiago de Compostela wandelen? Dan mag je een diepe buiging maken voor de spelers van FC Dinamo Tbilisi. Zij wandelen momenteel van Rotterdam naar Tbilisi in Georgië: een voettocht van 3.750 kilometer. Niet vrijwillig, maar als straf, omdat ze verloren van Feyenoord.

Coach Felix Vicente van het Georgische gezelschap had geen goed woord over na de wanvertoning van zijn pupillen. ,,Dat je op een mindere dag een keer met de hakken over de sloot wint van Feyenoord, kan ik best begrijpen. En een kleine remise was voor mij ook nog best acceptabel geweest. Veel van mijn spelers zijn net een paar dagen terug van een zuipvakantie. Maar 4-0 verliezen van Feyenoord? Kom op zeg!”

De wandeling.

De wandeling.

Boze fans
Vicente nam meteen maatregelen. ,,Om te benadrukken dat dit resultaat tegen een ploegje als Feyenoord volstrekt onacceptabel is, heb ik de selectie naar huis laten lopen. Dan hebben ze in elk geval genoeg tijd om hun zonden te overdenken. En ik heb al gehoord dat er bij ons stadion honderden boze fans staan om te op te wachten. Helemaal terecht: die amateurs verdienen een warm onthaal.”

Boze fans bij het stadion van Dinamo. Foto: Wikimedia CC/DJMX

728 uur
Over dat laatste maakt aanvoerder Guja Rukhaia zich nog niet druk. ,,Volgens Google is het 728 uur wandelen, dus ik verwacht dat we ergens eind oktober in Tbilisi arriveren. Tegen die tijd is de woede hopelijk vast wel gezakt”, laat hij telefonisch vanuit Capelle aan den IJssel weten.

Deel dit artikel: