Transfer Frenkie de Jong van de baan na presentatie nieuw shirt FC Barcelona

Het leek in kannen en kruiken, maar de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat toch niet door. Na het zien van het nieuwe thuisshirt van Barça – met opvallend blokjesmotief – kiest de jonge middenvelder ervoor om de eer aan zichzelf te houden. Het is nog niet bekend of De Jong bij Ajax blijft, of naar een andere vermogende club verkast.

Finishvlag
,,Het was altijd mijn droom om in het rood-blauw gestreepte shirt van FC Barcelona te spelen”, licht De Jong dinsdagochtend toe. ,,Dat is iets anders dan het shirt dat gisteren door Piqué en Shakira gepresenteerd is; volgens mij is het geïnspireerd op een finishvlag. Nou, ik ben hier ook klaar. Ik ga me niet vertonen in dit shirt en maar gebruik van de ontsnappingsclausule in mijn contract. Na de Nations League-wedstrijden van Oranje ga ik rustig nadenken over mijn toekomst. Misschien blijf ik bij Ajax, maar het kan ook zijn dat ik naar een andere club vertrek.”

null

null

Begrip
FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu toont begrip voor het besluit van De Jong. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar van de andere kant snap ik die jongen wel. Hij voelde zich ongetwijfeld voor het blok gezet. Ik moet bekennen dat ik ook schrok toen onze marketingafdeling met dit wanstaltige shirt kwam aanzetten. Als voorzitter hoef ik dat shirt gelukkig niet aan, anders was ik waarschijnlijk ook vertrokken.”

Nu de transfer van Frenkie de Jong is afgeketst, moet de Spaanse kampioen op zoek naar een andere multifunctionele middenvelder. Volgens insiders maakt Royston Drenthe een goede kans om de vacature in te vullen, maar die geruchten zijn nog niet bevestigd.

Deel dit artikel: