Transfer Frenkie de Jong afgeketst wegens problemen met betaalapp

De transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona is van de baan. De Catalaanse club stond vandaag op het punt om 75 miljoen euro over te maken naar Ajax, maar omdat betaalapp Tikkie Pay momenteel uit de lucht is, gaat het hele feest niet door.

,,Jammer maar helaas”, reageert Ajax-bestuurder Marc Overmars op het afketsen van de transfer. ,,Toen we de transfer aan het afronden waren, wilde ik Barcelona-voorzitter Bartomeu een Tikkie sturen. Helaas lukte dat niet; ik kreeg de melding dat Tikkie momenteel niet werkt. Nou, dan hoeft het van mij niet meer.”

De conversatie tussen Marc Overmars en Josep Maria Bartomeu.

De conversatie tussen Marc Overmars en Josep Maria Bartomeu.

Misverstanden
Overmars weet nog niet of er een nieuwe poging komt om de transfer alsnog te voltooien. ,,Dat zal nog niet meevallen. Die Catalanen spreken totaal geen Engels en ik spreek bijna geen Spaans meer. Dan ga ik niet allemaal moeilijk liggen doen, want dure misverstanden liggen op de loer. Ik weet wel dat er meerdere betaalmogelijkheden zijn, zoals PayPal en Western Union, maar dat vertrouw ik allemaal niks. Laat maar gaan, denk ik dan. Wij hadden het geld goed kunnen gebruiken, maar van de andere kant: geld is maar geld en daar ben ik nog nooit heel gevoelig voor geweest. Bovendien kunnen we Frenkie de Jong ook goed gebruiken.”

Frenkie de Jong reageert begripvol op het afketsen van zijn droomtransfer. ,,Het is jammer, maar ook bij Ajax is er nog genoeg te winnen. En bij Barcelona hebben ze er vast ook wel begrip voor. Ook zonder mij hebben ze weleens een wedstrijdje gewonnen.”

Pijlen op Luuk de Jong
Barcelona-voorzitter Bartomeu laat zich door de tegenvaller niet uit het veld slaan. ,,We richten onze pijlen nu op het aantrekken van Luuk de Jong. Dat is bij nader inzien een veel completere voetballer.”

Deel dit artikel: