Tribunes Red Bull Ring stromen leeg na mislukte start Verstappen – Nederlanders wachten einde race niet af

Wat voor vele duizenden Nederlandse F1-fans een feestweekend had moeten worden, is uitgelopen op een deceptie. Na de verknalde start van Max Verstappen op de Red Bull Ring verliet een groot deel van de Nederlanders al na één rondje het circuit. Het restant van de race kon ze gestolen worden.

Het Oostenrijkse Spielberg kleurde dit weekend oranje. Twintigduizend fans van de Nederlandse racer reden of vlogen naar het circuitstadje. Zij hoopten dat Verstappen, net als vorig jaar, wéér kon winnen.

Verknoeide start
Een evenaring van die prestatie zat er al snel niet meer in. Verstappen, startend vanaf de tweede plek op de grid, verknoeide zijn start en viel terug naar plek acht. Voor veruit de meeste de supporters was de lol er direct af; ze verlieten massaal het circuitpark. Minuten later was de Verstappentribune al nagenoeg leeg. ,,Voor mij hoeft het niet meer”, zei fan Joey – gekleed in Red Bull Racing-shirt. ,,Ik ben hier gekomen om Max te zien winnen. Dat gaat nu natuurlijk niet meer gebeuren. Daarom ga ik maar naar huis, om de drukte voor te zijn.”

Al na twee rondjes racen houden duizenden chauvinistische fans het voor gezien. Via het circuit lopen ze naar de parkeerplaats. Beeld: Ziggo Sport

Voorspelbaar
Ook raceliefhebber Jan baalt als een stekker. ,,Ik had gehoopt op een mooie race, maar helaas. Ferrari en Mercedes zijn dit seizoen gewoon véél te sterk. Het wordt tijd dat Max naar een van die teams verkast, want in een Red Bull zie ik hem dit seizoen niet winnen. Jammer dat de Formule 1 zo voorspelbaar is geworden. Ik kom hier nóóit meer terug.”

De race in Oostenrijk was opnieuw weinig verheffend. Na 71 plichtmatige rondjes kwam de Nederlander Max Verstappen als eerste over de finish.

Deel dit artikel: