Trump bereikt akkoord met McDonald’s: grensmuur wordt grootste automatiek ter wereld

Donald Trump heeft de begroting voor de muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico rond. Fastfoodketen McDonald’s betaalt de kosten, in ruil voor de installatie en exploitatie van een kilometers lange automatiek in de grensmuur.

Snackmuur
,,De muur kost zo’n 7 miljard euro”, weet de bescheiden president. ,,Veel geld, maar als je een beetje slim onderneemt, is dat goed terug te verdienen. Ik heb met McDonald’s onderhandeld. Zij zijn bereid de kosten op zich te nemen als ze de muur als snackmuur mogen exploiteren. Zo kost het de belastingbetaler niets en is het tegelijkertijd goed voor de economie.”

Een impressie van de snackmuur.

Burgers en Big Macs
Een groot deel van de muur, die bijna 1.500 kilometer lang wordt, wordt voorzien van een snackluikje zodat hongerige emigranten er een hapje kunnen eten voordat ze aan de klim beginnen. ,,Daarin komen hamburgers, cheeseburgers, Big Macs en, exclusief op deze locatie, mexicano’s. De luikjes zijn vanaf beide kanten te openen. We kunnen het ons namelijk voorstellen dat er Amerikanen zijn die willen verkassen naar Mexico omdat ze daar te maken krijgen met een president die geen dictatoriale trekjes vertoont. Na twee jaar Trump is dat natuurlijk een verademing”, zegt een junior communicatiemedewerker van het restaurant.

Feestelijke opening
Als alles volgens planning verloopt, wordt er komende maand al een start gemaakt met de bouw van de muur. De muur wordt naar verwachting komend najaar al opgeleverd. De opening is eind oktober en krijgt een feestelijk tintje. Zo komt de legendarische rockband Pink Floyd hun album The Wall integraal spelen.

Deel dit artikel: