Trump haalt uit naar spelers Jong PSV die volkslied niet meezingen


In zijn gebruikelijke nachtelijke Twittertirade heeft Donald Trump ongekend hard uitgehaald naar de spelers van Jong PSV. Zij weigerden maandagavond, vlak voor de wedstrijd tegen NEC, het Amerikaanse volkslied mee te zingen met de hand op het hart. En dat schoot bij de anders zo genuanceerde president duidelijk in het verkeerde keelgat.

Ontslagdreiging
Het duel, dat trouwens eindigde in 3-3, werd maandagavond niet voorafgegaan door voetballers die The Star Spangled Banner meezongen. Sterker nog: het volkslied werd niet eens gespeeld. Dat is overigens ook niet gebruikelijk in de Jupiler League, maar dat was bij Trump kennelijk niet bekend. Via Twitter gaf hij de muitende spelers er keihard van langs. Hij dreigde met ontslag: ‘Disrespectful players don’t deserve to play in the great Jupiler League’, schreef hij, voor de verandering in foutloos Engels.

Spelers van Jong PSV hielden de kaken maandagavond stijf op elkaar. Foto: Pics United / PSV.nl

Gevechtsvliegtuigen
Toen er dinsdagochtend ook nog gevechtsvliegtuigen boven het Philips Stadion cirkelden, werd er even gedacht dat Trump bezig was een aanval voor te bereiden. Dat bleek echter niet het geval; wegens de dichte mist konden piloten na een testvlucht de vliegbasis in Volkel niet vinden.

Onder druk
Door de gebeurtenissen in Eindhoven staat de relatie tussen Nederland en Amerika behoorlijk onder druk. Om te voorkomen dat ons land nu ook met de UEFA in de clinch komt te liggen, zullen de spelers van Feyenoord, voorafgaand aan het duel met Napoli vanavond, luidkeels meezingen met de Champions League-hymne.