Trump heeft geen corona maar mannengriep – herstel gaat mogelijk maanden langer duren

Een forse tegenvaller voor Donald Trump. De Amerikaanse president lijdt niet aan Covid-19 zoals werd aangenomen, maar aan de mannengriep. Hij zal vermoedelijk lang uit de running zijn.

Trump bracht het vervelende nieuws zelf via Twitter. ‘SUFFERING FROM THE GREATEST MAN FLU EVER!!’, schreef hij vanuit het Walter Reed- hospitaal in Washington. Direct regende het steunbetuigingen aan het adres van de onfortuinlijke president. Ook Mark Rutte, Angela Merkel, Barack Obama en Dave Roelvink staken hem een hart onder de riem.

Serieuze aandoening


Door de sombere diagnose is het maar de vraag of Trump kan meedoen aan de presidentsverkiezingen op 3 november, daar er voor mannengriep een lang herstel staat. ,,Het is een serieuze aandoening”, vertelde een woordvoerder van zijn medische staf. ,,Bij deze vorm van griep hoest en klaagt de patiënt veel. De lichaamstemperatuur kan daarnaast oplopen tot wel 37,8 graden Celsius. We kunnen alleen maar hopen op een volledig herstel, dat wordt bespoedigd door veel rust, thee en Netflix.”

Donald Trump heeft het goed te pakken. Foto: Wikimedia CC BY 2.0/Gage Skidmore

Trump neemt dat laatste adviespunt in ieder geval ter harte. Volgens bronnen is hij inmiddels begonnen aan An American Dream. In die serie schopt een megalomane psychopaat het tot het Witte Huis.
Deel dit artikel: