Trump overweegt militair ingrijpen in Helmondse wijk ’t Haagje


Als het aan Donald Trump ligt, komt er snel een einde aan het conflict in ’t Haagje. De president, die zich normaal zo voorzichtig uit, liet in duidelijke taal weten helemaal klaar te zijn met de crisis in de Helmondse wijk. 

Hangjongeren
De wijk ’t Haagje wordt momenteel geteisterd door kwaadwillende hangjongeren. Het gevolg is dat de bewoners niet eens meer in de voortuin durven te zitten om bier te drinken. Ook zijn mensen bang om naar café ’t Vat te gaan.

De wantoestanden in ’t Haagje zijn momenteel het gesprek van de dag. Foto: ED.nl

Foute boel
Trump werd getriggerd door een publicatie in De Telegraaf over het recente wijkterrorisme. ,,Te midden van alle fake-media is De Telegraaf, dat nooit overdrijft, een baken van betrouwbare berichtgeving. Blijkbaar is het foute boel in Helmond, en aangezien Denemarken een NAVO-lidstaat is, zijn wij gedwongen tot ingrijpen. In welke vorm dat gaat gebeuren, merken ze de komende dagen wel”, aldus de geliefde republikein.

Zelfs De Telegraaf publiceerde over de wantoestanden. Beeld: De Weblog van Helmond

Laffe politici
Buurtbewoner Anjo Klokgieters is blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren. ,,De laffe lokale politici doen niks, dus ik ben blij dat Trump ingrijpt. De situatie is behoorlijk ernstig en ik durf zelfs niet meer naar mijn werk. Nu heb ik wel geen werk, maar het gaat om het idee.”

Fregatten
Donald Trump heeft inmiddels meerdere fregatten naar de Zuid-Willemsvaart gestuurd. Naar eigen zeggen schuwt hij de inzet daarvan niet. ,,We moeten de wijk teruggeven aan de mensen. Let’s make ’t Haagje great again!