Trump verder op Hyves na Facebook-schorsing

Geschorst door Facebook? Dan kies ik wel een ander platform om mijn publiek te bereiken. Zoiets moet Donald Trump op een helder moment gedacht hebben. De afzwaaiend president laat zich niet uit het veld slaan door zijn Facebook-ban en is voortaan actief op Hyves.

Facebook heeft het profiel van Donald Trump voor onbepaalde tijd opgeschort. Hij gebruikte het netwerk om zijn volgelingen op te hitsen en daar was Facebook niet van gediend. Het was een harde klap voor Trump, zei hij gisterochtend. ,,En bovendien vind ik het onterecht. Ik heb op Facebook nooit opgeroepen tot geweld. Het enige wat ik deed is teakhouten tuinmeubels liken en af en toe wat Funda-advertenties van vage kennissen delen.”

Dansende bananen

De republikein liet zich evenwel niet uit het veld slaan. Sinds vanmorgen dook zijn profiel ineens op op Hyves, het van origine Nederlandse netwerk dat al snel de hele wereld veroverde. Trump: ,,Niemand legt mij het zwijgen op. Kan ik me niet op Facebook uiten, dan kies ik wel voor iets anders. Het is even wennen omdat Hyves een andere look and feel heeft dan Facebook, maar het werkt prima. Die gifjes van dansende bananen zijn bovendien leuk; ze passen prima bij de soort republiek die we dankzij mij in de VS kennen. Ik ben al bevriend met Vladimir Poetin, Jan Paparazzi en de bassist van Nickelback. Dit weekend ga ik mijn profiel verder invullen en uitvogelen hoe het precies werkt.”

Een Trump-aanhanger heeft het profiel van haar idool al gevonden. Foto: Wikimedia Commons/Twins of Sedona via CC BY 1.0

Ander tijdverdrijf

Trump verwacht niet dat Hyves hem ook in de ban doet. ,,Ik ben meestal erg gematigd van toon, dus het zal wel loslopen. Maar mocht dat toch gebeuren, dan vind ik wel een ander tijdverdrijf. Het land besturen, bijvoorbeeld.”

Deel dit artikel: