TU/e nieuwe hoofdsponsor Oranje Leeuwinnen

De Technische Universiteit Eindhoven wordt per 1 juli de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Zo wil de TU/e hun voorkeur voor vrouwen nóg meer benadrukken.

Vrouwenjacht
De Eindhovense universiteit is bezig aan een ware vrouwenjacht. Gisteren werd bekend dat het alleen voor vrouwen nog maar zinvol is om te reageren op vacatures voor wetenschappelijk personeel. Als welkomstbonus krijgen nieuwe vrouwelijke werknemers bovendien een ton zakgeld. Dat kunnen ze inzetten voor bijvoorbeeld onderzoek of de kinderopvang.

Buitenspel
Vandaag maakte de TU/e trots bekend dat ze de komende vier jaar hoofdsponsor van de Leeuwinnen is. ,,Tijdens dit WK blijkt maar weer dat de meeste vrouwen nog wel wat technische bagage kunnen gebruiken”, aldus een vrouwelijke universiteitsmedewerker. ,,Toch hebben voetbal en onderzoek meer raakvlakken dan je denkt. De gave om mensen buitenspel te kunnen zetten delen we bijvoorbeeld, al zetten wij op de universiteit alleen nog maar mannelijke sollicitanten buitenspel.”

De TU/e neemt overigens nog meer maatregelen om aan een vrouwelijker imago te komen. ,,De vrijdagmiddagborrels verdwijnen, want de meeste vrouwen werken niet op vrijdagmiddag. De parkeervakken op de campus worden wat breder om schadegevallen te voorkomen. En we passen de bewegwijzering op het universiteitsterrein aan, zodat vrouwen niet verdwalen als ze een meeting hebben in een ander gebouw.”

Het nieuwe trainingsshirt van Oranje. Beeld: Nike/MS Paint

Het nieuwe trainingsshirt van Oranje. Beeld: Nike/MS Paint

Baangarantie
Het partnerschap met de Leeuwinnen gaat, zo meldt de TU/e, verder dan alleen sponsoring. ,,Als de voetbalsters in de finale van hun voetbalbestaan zijn aanbeland, dus rond hun 32e jaar, zijn ze voor Oranje niet meer interessant. Wij bieden ze dan een baan aan. Of ze over de benodigde papieren beschikken is niet zo belangrijk. Het zijn vrouwen en dat is genoeg om bij ons als professor aan de slag te kunnen.”

Oranje-sterspeelster Vivianne Miedema heeft wel oren naar dat aanbod: ,,Ik heb altijd al prof willen worden.”

Deel dit artikel: