Twitteraars bestoken Martin Luther King met boze tweets na Baudet-roast Martijn Koning

Het is voor Martin Luther King een hectische week op Twitter. De Amerikaanse baptistendominee ontvangt veel boze tweets van FvD-aanhangers, sinds de uiterst komische Baudet-roast bij Jinek. Een klein detail: dat optreden werd verzorgd door Martijn Koning en niet door zijn bijna-naamgenoot Martin Luther King.

‘Noem jij jezelf een cabaretier. Jij bent een schande voor iedereen die dit beroep met ernst uitoefent’, twittert Geert. Bart is wat feller: ‘Wat een prestatie van Martin Luther King: in een uitzending met Baudet en Azarkan slaagt hij erin om als grootste l*l naar voren te komen.”

Persoonsverwisseling

Martin Luther King snapte er aanvankelijk niets van. ,,Midden in de nacht, ik had net een droom, kreeg ik ineens allemaal Twittermeldingen. De afzenders waren boos over de manier waarop Thierry Baudet werd aangevallen door Martijn Koning in het programma van Eva Jinek. Al snel begreep ik dat het over een persoonsverwisseling ging. King/Koning; snap je? We lijken natuurlijk ook wel wat op elkaar en kunnen beiden vrij goed spreken.”

Nadat Luther King twitteraars op hun vergissing wees, boden ze snel excuses aan. ,,De meesten zijn Baudet-adepten. Die zijn van nature erg zelfkritisch en genuanceerd; er schuilt gelukkig absoluut geen boosheid of frustratie in die mensen. Achteraf gezien kan ik er wel om lachen. Het mooiste is dat ik vergeleken werd met Martijn Koning, een gevierd cabaretier die ook in de Verenigde Staten veel aanzien geniet. Dat is toch wel een grote eer.”

Deel dit artikel: