UEFA gunt Ajax rust en verplaatst Champions League-loting

De loting voor de kwartfinales van de Champions League die vrijdag zou plaatsvinden, gaat niet door. De UEFA heeft het evenement verplaatst naar een later moment om Ajax meer tijd te geven om bij te komen van de zware wedstrijd tegen PEC Zwolle. 

Loodzware loting
,,Het door laten gaan van de loting zou zeer nadelig zijn voor Ajax”, licht UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin toe. ,,Woensdag hebben ze de wedstrijd tegen PEC gehad. Zondag wacht het uitduel met AZ – ook geen sinecure. Het zou van weinig menselijkheid getuigen om daar nog een waarschijnlijk loodzware loting op neutraal terrein (het Zwitserse Nyon, red.) tussenin te proppen. Ze kunnen de loting natuurlijk ook op tv volgen, maar die wordt op Eurosport uitgezonden. Daarnaar kijken is slopender dan naar Zwitserland proberen te vliegen met een Boeing 737 MAX die niet mag opstijgen.”

De felbegeerde cup blijft nog even achter slot en grendel. Foto: Flickr.com/Daniel

Nog geen nieuwe datum
Wanneer de loting precies plaatsvindt, kan Ceferin nog niet exact zeggen. ,,Een blik op het resterende programma van Ajax leert me dat ze het tot begin mei aardig druk hebben, dus medio mei lijkt ons de beste optie. De resterende Champions League-speeldata schuiven dan op tot na de zomervakantie. Dan weten we zeker dat Ajax goed uitgerust is.”

Bij Ajax was donderdagavond niemand meer wakker om te reageren op het nieuws.

Deel dit artikel: