Uitzendingen Studio Voetbal voortaan in twee delen


Het format van de voetbaltalkshow Studio Voetbal gaat op de schop. Voortaan bestaat een aflevering uit twee delen: een heen- en een terugaflevering. Op die manier willen de programmamakers de kans hebben om gemaakte fouten te herstellen.

Finale in 2002 over twee wedstrijden
En fouten, die worden nogal eens gemaakt in Studio Voetbal. Zo beweerden de deskundigen aan tafel gisteravond dat de – door Feyenoord gewonnen – UEFA Cup-finale in 2002 over twee wedstrijden gespeeld werd. ,,Dat was inderdaad onjuist”, weet tafelgast Co Adriaanse. ,,Direct na de uitzending belde Pierre van Hooijdonk (die ook vaak in Studio Voetbal te gast is, red.) me op om te zeggen dat het een best-of-seven-serie was. En hij kan het weten, want hij deed toen alle wedstrijden mee.”

Tom Egbers (midden) probeert iets recht te zetten. Foto: NOS.nl

Tom Egbers (midden) probeert iets recht te zetten. Beeld: NOS.nl

Rectificaties
Om dergelijke blunders in de toekomst te voorkomen, is er voortaan een heen- en terugaflevering, legt presentator Tom Egbers uit. ,,Op zondagavond bespreken we het voetbalweekend met originele, welbespraakte gasten als Co Adriaanse, Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Jan of Youri Mulder. Een dag later is er wéér een uitzending, vanuit Dortmund, en die staat in het teken van herstelwerkzaamheden en rectificaties. Daardoor zijn op zondag gemaakte fouten niet direct fataal.”

Documentaire over Ajax
Ook in het onwaarschijnlijke geval dat er niets te rectificeren valt, gaat de maandaguitzending gewoon door, verzekert Egbers de verontruste kijker. ,,Als we een keer geen fouten maken, zenden we op maandag gewoon een documentaire over Ajax uit. Want die komen er in Studio Voetbal meestal maar bekaaid van af.”