Uniek: trendsetter Georginio Wijnaldum draagt zwarte voetbalschoenen


Georginio Wijnaldum is zijn tijd ver vooruit. De middenvelder nam gisteravond, tegen Zweden, een loopje met alle voetbalwetten door zwarte (!) voetbalschoenen aan te trekken. Toch vielen de reacties van zijn teamgenoten hem niet tegen.

Raar
,,Adidas vroeg me of ik hun nieuwe model (de Adidas Retro, red.) wilde dragen”, zei Wijnaldum na afloop van de remise. ,,Het was natuurlijk wel even raar toen ik de schoenen uit de doos haalde en ze voor het eerst in mijn handen had. Zwarte voetbalschoenen, dat oogt toch wel erg vreemd.”

Wijnaldum moet zichtbaar wennen aan zijn nieuwe schoeisel. Foto: ANP

Wijnaldum moet zichtbaar wennen aan zijn nieuwe schoeisel en de fout van teammaat Kevin Strootman. Foto: ANP

Wat lacherig
Volgens de speler van Liverpool vielen de reacties in de kleedkamer hem niet tegen. ,,Natuurlijk werd er na de wedstrijd wel wat lacherig om gedaan. Mijn teamgenoten zijn immers allemaal gewend aan een minder opvallende kleur, zoals geel, rood of blauw. Maar het is niet zo dat ik het mikpunt van flauwe spot was. Dat was Kevin Strootman namelijk al.”

Wijnaldums schoenen vallen nogal op.

Wijnaldums schoenen vallen nogal op. Foto: ANP

Liever neutraal
Wijndaldums teamgenoot Quincy Promes bekende geen fan te zijn van de Adidas Retro. ,,De kleur is erg origineel gevonden, maar ik zou niet snel voor zulke in het oog springende schoenen kiezen. Ik heb liever een neutrale kleur.” Bas Dost, die in de slotfase zag dat zijn doelpunt om onbegrijpelijke redenen werd afgekeurd, hield zich wat meer op de vlakte. ,,Ik heb liever een neutrale scheidsrechter dan een neutrale schoenkleur.”

Niet de eerste keer
Het was overigens niet de eerste keer dat Wijnaldum met een opvallende schoen is gezien. Een jaar geleden droeg hij nog een gouden exemplaar.