Vaccin werkt: ingeënte Sanna voortaan live te volgen op Microsoft Bing Maps

Kort nadat Sanna Elkadiri als eerste persoon in Nederland is ingeënt, kunnen we concluderen dat het Pfizer-vaccin doet wat het moet doen. Vrijwel direct na haar prik lichtte haar locatie op op Bing Maps, de kaartenservice van Microsoft. Het lijkt erop dat Sanna onderweg is naar luchthaven Schiphol, vermoedelijk om haar nieuwe baas Bill Gates te ontmoeten in de VS.

Na de prik vertelde Sanna de massaal opgekomen media zich goed te voelen. ,,Je merkt er weinig van. Het voelde wat fris, omdat het vaccin zo koud moest worden bewaard. Maar dat kan ook aan mij liggen; vrouwen hebben het natuurlijk altijd koud. Ook de gps-chip voel je bijna niet. Het is wel even wennen om met Bing te werken, want ik gebruik eigenlijk altijd Google Maps. Maar dat komt vast wel goed”, klonk het geruststellend.

Sanna is onderweg. Dat ze niet de kortste weg neemt, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ze een vrouw is.

Prima sfeer

Op de vraag van NOS-verslaggever Joep Schreuder wat ze komende zondag van Ajax – PSV verwacht, bleef de zorgmedewerkster uit Eindhoven enigszins op de vlakte: ze denkt 0-2 (2x Mario Götze in de laatste minuut). Wel vertelde ze desgevraagd dat ze de sfeer in de Veghelse priklocatie prima vond. ,,De kerstbomen zijn vanwege Driekoningen helaas al opgeruimd, maar verder was de stemming opperbest. Wel jammer dat Hugo de Jonge mij Senna noemde, maar ook hij kan door de spanning een foutje maken. Hij is dat natuurlijk niet gewend, al die camera’s die op hem gericht zijn.”

Na een kort persmoment stapte Sanna in haar auto. ,,Waar ik naartoe ga, moet je aan Bill Gates vragen, want hij heeft mij vanaf nu onder controle. Of ik dat een eng idee vind? Nee hoor. Ik vind het eigenlijk wel relaxed dat ik als eerste in Nederland beschik over 5G. Lekker snel stories kijken op Instagram!”

Datum prikken

Na de symbolische vaccinatie van Sanna zijn de medische centra klaar om de rest van Nederland te vaccineren. Zoals bekend kunnen eerst de zorgmedewerkers een datum prikken. Het vaccinatieproces wordt dit najaar symbolisch afgesloten met prikken voor C-artiest Lil’ Kleine, tv-recensente Angela de Jong en Tom de Ridder van MKB Brandstof.

Zoek je een tekstschrijver? Kijk dan eens op mijn andere website, heavymettaal.com.

Deel dit artikel: