Vage kennis doet aangifte tegen Baudet: ‘Ik ben helemaal geen dierbare vriendin’

Een zeer oppervlakkige kennis van Thierry Baudet heeft dinsdagochtend aangifte tegen de FvD-leider gedaan. Ze is er niet van gediend dat Baudet net doet alsof de twee goed bevriend zijn, terwijl ze elkaar maar twee keer ontmoet hebben.

,,Ik had vrijdag gewerkt en ging, na de vrijdagmiddagborrel, vroeg op de avond met de Sprinter naar huis”, vertelt Kim, die liever anoniem blijft. ,,Ik reisde samen met een dierbare collega die in dezelfde plaats woont als ik. Ongeveer halverwege kwamen er vier mannen in casual kleding op ons af. Ze vroegen ons om ons vervoersbewijs en dat lieten we zien. Ik heb niks te verbergen, voor niemand.”

Kim in de trein. Beeld: YouTube/NS

Leugen
Vervolgens ging het helemaal mis. Thierry Baudet twitterde dat ’twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen (sic) zijn door vier Marokkanen in de trein’. Het maakte Kim woedend. ,,Dat hij schrijft dat we zijn lastiggevallen is al een verzinsel, want nadat we onze tickets hadden getoond, liepen ze door richting stiltecoupé. Maar dat hij schrijft dat ik een dierbare vriendin van hem zou zijn, is een grote leugen! Wat denkt hij zich wel niet te kunnen veroorloven?”

Ongemakkelijk praatje
De gedupeerde Kim vervolgt: ,,Ik heb hem twee keer gezien. Dat is jaren geleden. Op de volksuniversiteit volgde ik toen een avondcursus Latijn. Thierry Baudet was medecursist. Maar omdat hij er totaal geen aanleg voor had, is hij na de tweede les nooit meer teruggekomen. Vlak voor de tweede les hebben we een praatje gemaakt bij de koffieautomaat, omdat we allebei wat te vroeg waren. Dat was erg ongemakkelijk en toen ben ik maar alvast in het leslokaal gaan zitten, met mijn bekertje koffie. We zijn hooguit oppervlakkige kennissen. Zéker geen vriendinnen, laat staan dierbare.”

De 28-jarige marketingmedewerkster laat het er dan ook niet bij zitten, vertelt ze dinsdagochtend. ,,Ik heb vanochtend aangifte tegen Baudet gedaan wegens laster. Doordat hij schreef dat wij bevriend zijn, lijd ik ernstige imagoschade. Mensen spreken me er ook op aan, zo van ‘fijne vrienden heb jij’. Daar ben ik niet van gediend. Ik eis een rectificatie.”

Volgens Kim gaat de politie met haar aangifte aan de slag. ,,Ze hebben beloofd me op de hoogte te houden van de voortgang. Het heeft er dus alle schijn van dat het doen van aangifte níét volstrekt zinloos is geweest. Zelfs dat heeft die kinderlijk naïeve lavendelsnuffelaar verzonnen.”

Deel dit artikel: