Van Bommel haalt uit naar Zoet en Gelderlander: ‘K*tkeeper en k*tkrant’


Jeroen Zoet, de anders zo betrouwbare goalie van PSV, keepte woensdagavond een ongelukkige wedstrijd. Bij beide Italiaanse treffers ging hij niet vrijuit, vond ook Mark van Bommel. De woorden die de coach tijdens de wedstrijd over zijn keeper sprak, lieten aan duidelijkheid weinig te wensen over, registreerden de aanwezige camera’s en microfoons haarfijn.

De mist in
Na het tweede tegendoelpunt stond Van Bommel woedend op. ,,Verschrikkelijk, wat een kutkeeper hebben wij toch”, klaagde hij, nadat Zoet voor de tweede keer de mist in ging. Die zin vol proza herhaalde hij daarna nog vijf keer, waarna hij een slokje uit een bidon nam. De assistenten van de coach knikten instemmend.

Mark van Bommel is woest nadat Zoet in de fout is gegaan. Beeld: Ziggo Sport

Gelderlander heeft ook schuld
Ook na afloop van het met 1-2 verloren duel ging de oud-voetballer nog even los. De in het kleedlokaal aanwezige pers kreeg ook voor vijf centen mee. ,,Jullie hebben dit seizoen nog geen positieve letter over PSV geschreven. De Gelderlander is ook schuld. Kutkrant!”, zei hij tegen een verslaggever van het Eindhovens Dagblad.

De kutkeeper in kwestie, Jeroen Zoet, wilde niet te lang stilstaan bij de woorden van zijn trainer. ,,Het is niet leuk om zoiets te horen, maar ik probeer het los te laten. Dat lukte me gisteren bij de 1-1 ook vrij aardig.”

Niet geïnspireerd door Eric Meijers
Van Bommel liet nog weten dat hij niet geïnspireerd was door collega-trainer Eric Meijers’ recente woede-uitbarsting: ,,Achilles’29 is geen voorbeeld voor PSV.”