Van Bommel laat spelers voortaan in bus tijdens wedstrijden: ‘Lijkt me niet verstandig dat ze op het veld staan’

Eindelijk fijn nieuws voor de geplaagde spelers van PSV: ze hoeven voorlopig niet meer met een nederlaag van het veld te stappen. Coach Mark van Bommel laat zijn pupillen tijdens de komende duels namelijk in de spelersbus zitten.

Korte en dode hoek
Van Bommel experimenteerde zondagmiddag, uit tegen Willem II, al met de nieuwe tactiek: Jeroen Zoet stond niet onder de lat, maar zat achter het stuur van de geparkeerde bus. ,,Het pakte goed uit”, zag de oefenmeester. Keepers en het OV zijn niet altijd een gelukkig combinatie, bewees Sergio Padt niet zo lang geleden, maar Jeroen pakte het goed op. ,,Ik heb hem opdracht gegeven om de korte én de dode hoek goed in de gaten te houden. Vanaf zijn nieuwe plek ging dat prima.”

De nieuwe opstelling van PSV. Foto: Rik Elfrink

Op het veld
Maar ook zonder Zoet op doel verloor PSV. Reden voor Van Bommel om tot nader order álle PSV’ers in de bus te houden. ,,Het lijkt me niet verstandig dat ze de komende tijd op het veld staan, gezien hun huidige vorm. Voor de supporters is het ook wel prettig; zij kunnen de bus dan al tijdens de wedstrijd opwachten, in plaats van laat op de zondagavond. De meesten moeten op maandag gewoon werken. Ik hoop dat ik dat ook nog lang kan zeggen.”

Middenvelder Erick Gutiérrez is content met de keuze van zijn trainer: ,,De stoelen van de bus zijn in elk geval een heel stuk comfortabeler dan de meeste reservebanken.”

Deel dit artikel: