Van Bronckhorst: ‘We moeten Manchester City niet onderschatten’


Bijna iedereen verwacht dat Feyenoord dinsdagavond wel eventjes afrekent met Manchester City, maar coach Giovanni van Bronckhorst is daar nog niet van overtuigd. Hij heeft zijn spelers dan ook gewaarschuwd voor onderschatting.

Moeizame avond
,,In tegenstelling tot ons is Manchester City vorig seizoen geen kampioen geworden, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het een slechte ploeg is. Ze hebben wel degelijk wat kwaliteit aan boord. We moeten echt niet denken dat we eventjes drie punten gaan ophalen in het Etihad Stadium, want dan kan het nog een hele moeizame avond worden”, zei Van Bronckhorst maandagavond.

Van Bronckhorst zet zijn spelers op scherp. Beeld: YouTube

Driedubbele dekking voor Kramer
De coach denkt al te weten hoe City zal spelen. ,,Ze zullen waarschijnlijk fel beginnen en in de eerste vijf minuten kijken of er toch iets te halen valt tegen ons. En ik verwacht dat ze zich zullen aanpassen aan Feyenoord. Michiel Kramer kan een driedubbele dekking verwachten. Maar dat geeft anderen natuurlijk weer de ruimte om iets moois te doen.”

Tactiek
In de Engelse media is overigens niet positief gereageerd op de uitspraken van Van Bronckhorst. Volgens The Sun is het allemaal tactiek van de Nederlandse trainer: ‘Hij probeert duidelijk in de underdogrol te kruipen. Totaal ongeloofwaardig!’