Van Bronckhorst zet alle spelers uit Feyenoord-selectie na cynisch applaus op training


De kans dat Feyenoord vanavond alsnog dichter bij de hoofdfase van de Europa League komt, is er niet groter op geworden. Trainer Giovanni van Bronckhorst zette gisteravond namelijk zijn hele selectie uit de selectie en beschikt dus niet over spelers om AS Trencín te bestrijden.

De coach maakte eerder op de dag al bekend dat er in zijn selectie geen plaats meer was voor Jean-Paul Boëtius. Die kreeg afgelopen weekend een tweede gele kaart nadat hij arbiter Pol van Boekel op een spottend applausje trakteerde.

null

null

Cynische ovatie van hele selectie
Kennelijk zagen zijn jaloerse teamgenoten een verwijdering uit de selectie ook wel zitten. Toen Van Bronckhorst woensdagmiddag tijdens een partijvorm op de training floot voor een overtreding, kreeg hij een cynische ovatie van zijn gehele selectie.

Tonny Vilhena oefende gisteren tijdens de warming-up al op het applaudiseren. Beeld: YouTube/RTV Rijnmond

Afgesproken werk
Na een overleg met zijn staf besloot Van Bronckhorst om zijn hele spelersgroep uit de selectie te zetten en een geldboete op te leggen. ,,Het is ongetwijfeld afgesproken werk. Blijkbaar betalen ze liever een flinke boete dan dat ze vanavond in actie komen tegen AS Trencín. Raar overigens; dat zijn toch de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet”, aldus de teleurgestelde coach over zijn muitende spelers.

Nu Feyenoord vanavond niet kan spelen, verliest het reglementair met 0-3. Van Bronckhorst: ,,Ik wil het graag positief benaderen: dat is een lichte verbetering na de 4-0 van vorige week. Dat we betere resultaten boeken door níét te voetballen dan door wél te voetballen, zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteit van mijn spelers.”

Fans verbaasd
Fans van Feyenoord reageren verbaasd op het trainingsincident. ,,Lang geleden dat er in Rotterdam geapplaudisseerd is”, schrijft iemand op de Facebookpagina van Feyenoord. Ook een andere supporter staat versteld: ,,Ik wist eigenlijk niet eens dat Feyenoord ook weleens trainde.”