VAR spreekt Vitesse-coach Slutsky vrij – grens van toelaatbare niet geheel overschreden

Leonid Slutsky hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing na zijn verbale aanval op scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De aanklager betaald voetbal stelde een vooronderzoek in nadat de Vitesse-coach de arbiter voor rotte vis uitmaakte, maar VAR Pol van Boekel is van mening dat dat niet geheel onterecht was.

Punt
,,De regel is dat de grens van het ontoelaatbare in zijn geheel moet zijn gepasseerd”, legt videoscheids Van Boekel uit. ,,Dat is niet gebeurd. Ik heb de beelden van het bewuste interview met Slutsky gezien. Daarin noemt hij Gözübüyük arrogant en de slechtste scheidsrechter van Nederland. Daarmee heeft hij, net als zijn ploeg gisteren tegen PSV trouwens, zeker een punt.”

Leonid Slutsky had gewoon gelijk. Foto: Wikimedia CC/Mikhail Slain

Voorbeeldig
Van Boekel voegt eraan toe dat Slutsky, die eigenaar van een gelijknamige Russische luchtvaartmaatschappij met schaars geklede stewardessen is, best nog wat verder had mogen gaan: ,,Gözübüyük is niet alleen arrogant, maar ook een buitengewoon irritante kerel. Een echte non-valeur, zoals ze weleens zeggen. Slutsky heeft zich eigenlijk nog voorbeeldig gedragen.”

Serdar Gözübüyük reageert dankbaar op de ingreep van zijn assistent. ,,Op zulke momenten ben je blij met een oplettende collega die het voor je opneemt”, aldus de slechte leidsman.

Deel dit artikel: