Veel bewondering voor zelfbedachte nieuwe quotes RUMAG

RUMAG, het Nederlandse socialemediamerk, zit duidelijk in een creatieve flow. Dat werd deze week nog maar eens bevestigd. Vooral na de onthulling van een viertal zelfbedachte, zéér inspirerende quotes, oogst het smaakvolle merk lof.

Het leekt vrijdagochtend wel pakjesavond voor de fans van RUMAG. De tekstschrijvers lanceerden toen niet één, niet twee, maar wel vier nieuwe quotes. Geen lege of clichématige oneliners, maar diepe teksten die mensen aan het denken zitten. ,,En het mooiste is dat we dit allemaal zelf hebben bedacht, zoals altijd”, zegt een medewerker van het sympathieke bedrijf. ,,Er was in de geschiedenis niemand deze teksten eerder heeft geschreven. Anders zouden we ze natuurlijk ook niet gebruiken, want we zijn geen letterdieven.”

Hoop

RUMAG componeerde de nieuwe teksten om mensen hoop te geven in deze bange dagen. ,,Het zijn quotes vol universele wijsheden over het leven. Wat er zo mooi aan is, is dat ze voor iedereen herkenbaar zijn. Neem nu ‘Ik heb een droom’. Zo kort, maar toch zó krachtig. Het zou zo uit de mond van een dominee of politiek leider kunnen komen. Gelukkig waren wij eerst.”

De eerste reacties op de Amsterdamse woordkunst zijn lovend. ,,Geniaal! ‘Het is aardig om belangrijker te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn’ is briljant gevonden. En het is ook nog eens helemaal waar. Hier heeft RUMAG opnieuw een punt”, schrijft de Duitse artiest Scooter op Twitter. Ook Yoko Ono en Tom Hanks hebben respect voor de vondsten van RUMAG; zij gaven een duimpje op Facebook.

Het zijn sowieso al mooie tijden voor RUMAG. Eerder deze week stak Nederland al massaal de loftrompet over het bedrijf, omdat ze de coronacrisis aangrepen om, op buitengewoon smaakvolle wijze, de eigen kas te spekken het Rode Kruis financieel te steunen.

Geniet zelf even mee:

 

 

 

 

 

Deel dit artikel: