Veel Eindhovense jeugd bezoekt vrijdagmiddagtraining PSV in Qatar

Vrijdagmiddag zijn de basisscholen gesloten: voor scholieren een uitgelezen moment om een open training van het immer gastvrije PSV te bezoeken. De Eindhovense jeugd ging dan ook massaal naar het trainingscomplex in Qatar om een handtekening te scoren van publiekslievelingen als Michal Sadílek, Robbin Ruiter of natuurlijk Pablo Rosario.

Het was een mooi gezicht, vrijdagmiddag, al die lachende gezichtjes om het veld. Na een pittige trainingssessie namen de vermoeide PSV’ers ruim de tijd om te poseren voor de jeugd en hun ouders. Veel kids namen genoegen met een handtekening; anderen gingen voor een selfie. Ook opvallend veel mensen wilden het boek van Toon Gerbrands, De Prijs van Succes, laten signeren.

Hartelijke club
PSV-directeur Toon Gerbrands genoot er zichtbaar van. ,,Deze hartelijkheid kan alleen bij deze vereniging. Andere clubs laten meestal geen toeschouwers toe, maar wij zijn PSV: iedereen is bij ons altijd welkom. Ik vind het mooi dat de lokale jeugd op hun vrije vrijdagmiddag een uurtje naar ons komt kijken. Dat zijn toch de seizoenskaarthouders van later; laten we ze koesteren!”

Gerbrands vindt wel dat er ook een nadeel aan de massale belangstelling kleeft. ,,Doordat het zo druk is, kunnen onze jongens niet echt de tijd nemen voor onze fans. Ik denk dat veel spelers het leuk hadden gevonden om even uitgebreid met het publiek in discussie te gaan over de keuze voor Qatar. Ik in ieder geval wel. Dat moeten we nu op een later tijdstip doen. Jammer.”

Jeugdige liefhebber Jayden (11) uit Helmond heeft een selfie met Jeroen Zoet gescoord. Waarom hij hier is? ,,Ik had vanmiddag niks te doen, dus ik belde mijn maat op en samen hebben we de trein naar Doha gepakt. Ik hoop nog op een handtekening van Ernest Faber, mijn favoriete trainer. Daarna gaan we weer naar huis.”

Een drukte van jewelste, vrijdagmiddag op het Qatarese trainingscomplex. Foto: Bas Dijkhof

 

Ophef
Maarten uit Eindhoven (46) besteedde zijn vrije middag ook in Qatar. ,,Het is hier prachtig. Ik snap goed dat PSV voor deze locatie kiest. In Nederland vriest het op dit moment dat het kraakt en zijn de velden onbespeelbaar. Dan springt de bal voortdurend van je voet, al weet je bij het huidige PSV natuurlijk nooit of dat door het veld komt. Ik begrijp al die ophef over Qatar ook niet zo goed. Waar moeten ze dan naartoe? In Iran en Australië is het op dit moment ook niet veilig, dus dan blijven er maar weinig landen over.”

Trainer Ernest Faber is tot nog toe uiterst tevreden over het verloop van het trainingskamp. ,,De mensen in Qatar zijn gastvrij en juichen ons toe. Dat is in Eindhoven op dit moment wel anders. Misschien maken we hier het seizoen wel af!”

Deel dit artikel: