Veel lof voor Toni Kroos na prachtige panna in blessuretijd


Je moet er maar aan denken: een panna in je eigen strafschopgebied, in de blessuretijd van de beslissende poulewedstrijd van het WK voetbal. Toni Kroos deed het. Vlak voor tijd dolde hij zijn eigen teamgenoot Niklas Suele op schitterende wijze. Tegenstander Kim Young-gwon schatte de assist vervolgens op waarde.

Jaaroverzichten
,,Ik dacht: ik probeer het gewoon”, jubelde de spelmaker na afloop van Duitsland – Zuid-Korea (0-2). ,,Natuurlijk kwam er ook een portie geluk bij kijken, maar daar ben ik een Duitser voor. De bal paste precies door de benen van Niklas. Vervolgens maakte die Zuid-Koreaan het prachtig af, waardoor mijn actie de jaaroverzichten waarschijnlijk zal halen.”

Fenomenaal: Kroos poort zijn teamgenoot op onnavolgbare wijze. Beeld: NOS.nl

Geen buitenspel
Even dreigde de grensrechter het feestje te verpesten door zijn vlag omhoog te steken. Young-gwon stond namelijk buitenspel. ,,De scheids wilde het doelpunt afkeuren, maar gelukkig kon ik hem ervan overtuigen dat ik de pass gaf. Toen wees hij alsnog naar de middenstip. Fantastisch om voor de tweede keer op rij beslissend te zijn in blessuretijd”, besloot Kroos, met een gelukzalige glimlach.

Nagenieten
Toni Kroos heeft alle tijd om na te genieten van zijn fabuleuze panna. Mede door zijn toedoen zit het WK voetbal er voor Duitsland namelijk op.