Veel vraag naar astmamedicijn Froome – wondermiddel populair onder sporters en danceliefhebbers


Is Salbutamol de grote hit van deze zomer? Het heeft er alle schijn van. Enkele uren na de miraculeuze etappezege van Chris Froome in de Giro d’Italia is het astmamedicijn bijna nergens meer te krijgen. Vooral dancefestivalbezoekers en topsporters geloven heilig in de magische krachten van het middel.

Onder hen Max Verstappen, die dit weekend een lange, vlakke etappe in Monaco rijdt. ,,Ik zag vrijdagmiddag hoe Chris Froome al zijn concurrenten declasseerde. Opvallend, voor iemand die astma heeft. Het kan niet anders dan dat zijn medicijn een positief effect heeft op zijn prestaties en daarom ga ik het ook proberen. In combinatie met Red Bull moet het mij wel onverslaanbaar maken!”

Christopher Froome. Foto: Wikimedia Commons /C.Badoux

Hit onder festivalgangers
Ook liefhebbers van dancefestivals hebben veel interesse in het pufmiddel, zegt de leverancier. ,,Veel feestgangers zijn wel een beetje uitgekeken op pillen. Na de Giro-etappe van vandaag stroomden de aanvragen binnen en momenteel is de voorraad uitgeput. Het lijkt erop dat Salbutamol de grote rage van de festivalzomer wordt.”

Maar niet iedereen is onder de indruk van Froomes prestatie. Zoals oud-wielrenner Lance Armstrong. ,,Jammer dat Froome niet kan winnen zonder een of ander schimmig middel. Zo zet hij de geloofwaardigheid van de wielersport op het spel.”